Eten·glutenvrij·Groen·healthylifestyle·plantaardig·Recepten·slowjuice·vegan·Voeding

Juice

DSCN1856Op zo’n druilerige dag als vandaag is het best aantrekkelijk om op de bank te hangen, gordijnen dicht en netflix aan.  Toch heb ik mijn dag maar anders ingevuld, iets minder lazy. Om genoeg energie op te doen om dit weer te handelen en tóch een zonnig gevoel te krijgen, heb ik een heerlijke juice gemaakt.

Ik heb een slowjuicer. Je volgt een recept en maakt een sapje. Of je kijkt in de kast, dat deed ik vandaag, en maakt een sapje van groenten & fruit die daar in liggen.  Je snijdt de groenten en fruit in kleinere stukjes. Vaak kun je de schil laten zitten, maar in geval van bananen en citrusvruchten is dit niet aan te raden.  Een slowjuicer kneust je fruit/groenten. Het sap vang je apart op van de pulp. Wat je overhoudt is dus een dunne sap (itt een smoothie). Deze vloeistof zit vol met makkelijk opneembare voedingsstoffen.

En hoe zit het dan met je vezels? Die zitten toch in de pulp en dat drink je niet? Klopt. De vezels zijn voor t merendeel uit je sap. Hierdoor kan je lichaam direct alle voedingsstoffen opnemen. En dus ook suikers, dat is even iets om rekening mee te houden wanneer je een juice maakt met fruit en zoete groenten en sterk op suikers reageert.

En wat heb je gemaakt, zodat er een zomers zonnig moment op je dag verscheen? Een rode juice! Lekker zoet, van rode bieten ,rode paprika en sinaasappel (2 rode gekookte bieten +1 paprika+2 kleine gepelde sinsaasappels)DSCN1857

Advertenties

2 gedachten over “Juice

Reacties zijn gesloten.