bakken·Eten·plantaardig·Recepten·taart·vegan·Voeding

Vegan vrijdag receptendag

vrijdagminionsEn dus tijd voor een vegan vrijdag recept! Vandaag deel ik appelrecepten met jullie.

Er zijn nu zoveel appels te plukken en te vinden, dat vraagt om recepten om ze in te verwerken! Ik heb een appelcake en een alternatieve tarte tartin gemaakt.

Wat heb je nodig voor deze mini tarte tartins?

  • 4 mini bakvormpjes (ik heb tartelette vormen gebruikt)
  • croissantendeeg (die van de aldi is helemaal plantaardig)je hebt ongeveer 2 stukken nodig, maak van de overige 6 iets anders 🙂
  • 1 appel
  • 1 peer
  • 1 el suiker
  • zout

Het was voor mij een uitprobeersel. Ik heb de taartjes op 2 manieren gemaakt. Een keer met een laagje croissantendeeg als bodem en een keer met fruit als bodem en daarop het deeg.

Kijk goed hoeveel vormen je wilt vullen. Ik heb kleine vormen gebruikt en had dus weinig fruit nodig. Voor een variant in een grote taartvorm zou ik zeker 6 grote appels gebruiken.En ook naar verhouding de suiker/olie/zout aanpassen uiteraard.

Eerst snij je het fruit in stukjes. Vervolgens doe je de suiker in een steelpannetje met een beetje zout , goed roeren en dan het fruit toevoegen. Dan ga je verder met het deeg. Open je rol croissantendeeg zoals op de verpakking staat. Rol het uit en pak een stuk waarmee je je vorm kunt bedekken. Bekleed je vorm strak en laat niet teveel over de rand steken. Croissantendeeg zet nl uit. Doe er vervolgens de vulling op tot aan de rand van het vormpje. Voor de upside down variant doe je eerst de fruitvulling in het vormpje en leg je hier ook zo strak mogelijk het deeg op. Ze moeten ongeveer 15 minuten in de oven op 180 . Als je ze eruit hebt gehaald en hebt laten afkoelen, kun je ze storten en kijken op welke manier je ze wilt serveren.

Wat heb je nodig voor de appelcake?

  • cakeblik
  • 200 gram meel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 banaan
  • 2 appels
  • 1 el appelstroop
  • 80 ml kokosolie
  • 50 ml plantaardige melk
  • eventueel vanille
  • theelepel kaneel of koekkruiden

Snij anderhalve appel in blokjes, de andere helft in reepjes ter garnering. Snij de banaan in plakjes. Roer het meel met het bakpoeder, het zout en de kaneel.Voeg vervolgens de melk,olie en appelstroop toe.Roer goed en voeg als laatste het fruit toe. Stort dit beslag in een cakevorm en druk de appelschijfjes er in. Zet de cake in de oven op 160 graden. Bij mij duurde 30 minuten , maar ik had geen hoge cake omdat ik het beslag in een lange vorm had gedaan. Wanneer je een hogere cake hebt, als je met deze hoeveelheden een kleinere vorm gebruikt dus. kan de baktijd langer zijn. Tussendoor even kijken en prikken of t gaar is.

appelcake

Advertenties