Albert Heijn·consuminderen·Eten·huishouden·plantaardig·vegan·Voeding·winkel

Vegan weekboodschappen

Mijn streven is om 1x per week de boodschappen te halen voor die hele week. Uitzonderingen zijn brood en vers fruit/groenten mocht dit op zijn. Maar hoe doe ik dit? En is dat duur, vegan boodschappen doen? Het zijn vragen die ik regelmatig blijf krijgen.  Vandaar dat ik er een blog aan wijd.

Ik kijk in de folders voor de aanbiedingen en maak een planning voor het avondeten.  Ik schrijf per winkel (AH en Lidl, soms de Coop want die zit zo gemakkelijk om de hoek) op wat ik er ga kopen voor t avondeten en de rest van de maaltijden/benodigdheden.

dscn1966Deze week was ik iets meer dan €55,00 kwijt voor de boodschappen voor 2 personen en 2 katten. Hier zat ook vlees en zuivel bij, want mijn vriend eet niet perse plantaardig zoals ik.  We hadden geluk, we konden naar de AH met een kadokaart om duurzame producten te kopen en waren voor best veel producten €4,00 kwijt.

 

 

menuWat eten we deze week?

  • volkorenspaghetti met veel groenten, tomatensaus en wat nootjes/edelgist
  • ovenschotel van spruitjes en puree met mosterd/houmous
  • stampot koolraap met worstjes/falafel
  • groentensoep met ovenbroodjes
  • rijst met gegrilde paprika, boontjes en tofu
  • knolselderijpuree met wortels en daarbij spekjes/falafel
  • kliekjesdag

 

Ik deel het menu zo in over de week dat we de langst houdbare groenten op het laatst eten en dat we op de laatste dag een restjes dag hebben.

Wat kopen we voor deze maaltijden en alle andere eetmomenten in de week?

  • Bij de Lidl kochten we: 2 pakken fair trade koffie; 2 kg bananen; kg kaas; 2 kg appels; 2 kg handsinaasappelen ; bio wortels ; knolselderij; spruitjes ; broccoli; soepgroenten; volkorenbrood; havermout; 2 kwark; macaronigroenten ; hamblokjes; azijn ; sperziebonen ; 2 bier ; stroopwafels ; speculaasbrokken (vegan!); tortilla chips; kauwgom ; koffiefilters; toiletpapier en herbruikbare bakfolie
  • Bij de AH kochten we biologische vanille yoghurt; pindakaas; eten voor de kat; gevulde chocoladereep ; 2 bio chocoladerepen ; sojamelk ongezoet ; bio falafel en chipolataworstjes (met de bon waren we hiervoor €4,00 kwijt, leuk shoppen!)
  • Bij de Coop kochten we dit omdat we de sultana’s vergeten waren en mijn vriend zin had in ‘ echt’ vlees: 2 pakjes hartige sultana’s en een stukje runderkogelbiefstuk

Duur? Het kan allicht goedkoper. Maar ik vind het een prima score voor deze week. De katten hebben eten, de voorraad koffie en toiletpapier is aangevuld, we kunnen 3x per dag gezond eten, krijgen voldoende en verschillende vitamines binnen en we hebben ook nog snacks gehaald.

 

Advertenties