Eten·plantaardig·restaurant·review·vegan·Voeding

Vegan afhaal

Laat ik meteen eerlijk zijn, ik ben geen goede klant van de afhaal-bezorgdiensten in de stad. Ik woon hier nu 14 jaar en de keren dat er voor mij een bezorger is gekomen , zijn op een hand te tellen.  Reden? Ik vind het vaak te ongezond, te duur, ’t is niet mijn smaak, onnodig en ik hou graag de (kook)regie in eigen handen.

Afgelopen weekend heb ik mijn redenen overboord gezet en heb ik mijn nieuwsgierigheid gevolgd.  Ik had namelijk gelezen over een toko die super lekkere gerechten maakt en bezorgt, zowel vegan als niet-vegan.  Klinkt mij ideaal in de oren!

Wat heb ik gedaan? Ik heb eten besteld bij Onze toko, je moet even bellen om je bestelling door te geven. Helemaal online kan het ook, via Thuisbezorgd .  We hebben twee menu’s besteld, eentje met vlees en een veganistische.

onze-toko
vegan menu

En wat werd er bezorgd?

  • vers fruit
  • Sajoer Lodeh (diverse groenten o.a: bloemkool, paprika, spitskool, sperzibonen en wortel  in een kokossaus met verse kruiden)
  • Sajoer Tumis (diverse groenten in boullion o.a: bloemkool, champignons en brocoli)
  • Gado-Gado (Koude Indonesische groentegerecht met: spitskool, taugé, sperziebonen, komkommer, blokjes tahoe, gekookte aardappel; overgoten met pindasaus en gegarneerd met gefruite uitjes met gefruite uitjes.)
  •  Tahoe Opor (tofu blokje in een kokossaus van heerlijke kruiden en specerijen)
  •  Tahoe Belado (tofu gerecht met o.a brocoli in een kokos sambalsaus van tomaten en uien)
  •  Belado saus (sambalsaus van tomaten en ui met selderij
  • Atjar (komkommer, rode ui en rode lombok in een zoetzure saus)
  • Cassave Krupuk (chips van paprika)
Het viel me op dat er behoorlijk wat groenten aanwezig waren! Dat vind ik positief. Daarnaast ook voldoende tempeh/tofu om het in combinatie met rijst tot een volwaardige maaltijd te maken. En de smaak? Ontzettend lekker!  Ik werd positief verrast!
Nog een keer? We hebben een spaarkaart ontvangen. Maar het zal nog even duren voordat ik er weer bestel. De maandmaaltijden kosten €10,00 per menu. Wat voor afhaal niet duur is, maar in vergelijking met zelf koken natuurlijk wel .Daarnaast zit er erg veel (plastic) afval om het eten heen en dat past niet binnen het idee van afvalvermindering (we gebruiken de bakjes wel opnieuw als kweekbakjes voor groenten en kruiden).
Ik vond het leuk om dit een keer te proberen en te proeven!
Advertenties