100-100-100·consuminderen·Eten·glutenvrij·Groen·healthylifestyle·plantaardig·Recepten·vegan·Voeding

Hummus anders

dscn2457Ik maak bijna elke week zelf een pot met hummus. Past goed in het plaatje van minder afval produceren, je weet wat erin zit , het is lekker en ook gewoon super gemakkelijk om te maken.

Vandaag heb ik weer een pot gemaakt. Deze keer een recept voor hummus anders.

dscn2455Wat heb je nodig?

  • gekookte kikkererwten (zelf geweekt+gekookt)
  • geraspte wortel
  • komijn
  • zout
  • tahin
  • ras el hanout
  • water

 

 

Ik strooi altijd wat erwten in de pan, laat dit weken en kook het daarna. Ik maak op basis van deze hoeveelheid een inschatting hoeveel tahin, water en kruiden ik toevoeg.

Hoe maak je het?

Week & kook de kikkererwten (of haal een kant&klare pot). Rasp een halve winterwortel. Roer de specerijen, het water en de tahin door de erwten. Zet de staafmixer er op. Voeg indien nodig water toe. Als het goed gemengd is, voeg je de wortelrasp toe. Zet de staafmixer hier nog even op. Wil je een hele gladde massa dan moet je de staafmixer langer aanzetten dan wanneer je een grovere massa wilt.

dscn2458

Advertenties

Een gedachte over “Hummus anders

  1. Dit recept klinkt goed, ik eet best vaak hummus alleen heb ik het nog nooit zelfgemaakt. Binnenkort eens proberen lijkt mij veel lekkerder.

    Like

Reacties zijn gesloten.