Becel met kokosolie 100% plantaardig, review

Meteen met de conclusie beginnen bij een review is niet zo handig, het hoort niet, maar het is verleidelijk!

Wat zit er in de review?

Ik review vandaag een nieuwe margarine voor op brood: Becel met kokosolie& kokosolie in de boteramandelolie.

Wat is het?

vegan-logo-smallBecel met kokosolie & amandelolie is een smeerbare margarine voor op brood, crackers etc. Deze plantaardige margarine is 100% plantaardig, heeft ’t vegan keurmerk gekregen, en bevat zowel omega 3 als 6. Het vet% in deze boter is 70%.

Wat zit er in ?

Plantaardige oliën 70% (zonnebloem, lijnzaad, palm, AMANDEL (10%), kokos (5%), koolzaad), water, zout (0.4%), emulgatoren (mono- en diglyceriden van vetzuren, zonnebloemlecithine), natuurlijke aroma’s, voedingszuur (citroenzuur), vitamines A en D

Wat kost het en waar is het verkrijgbaar?

Ik heb het gekocht bij de AH voor €1,99 en gezien bij de Jumbo voor €1,89.  In de huidige Allerhande zit een coupon die 50% korting geeft op de nieuwe smaken van Becel, waaronder dus de gereviewde kokosolie.

En, wat zijn mijn bevindingen?

kokosboterAfgaande op de verpakking verwacht ik een boter met kokossmaak. Op de ingrediëntenlijst staat dat er 5% kokos in zit. Dit is meer dan genoeg om een prettige kokossmaak te geven. Meestal is margarine geel of geelachtig van kleur. Deze niet, deze is spierwit! De margarine smeert gemakkelijk uit, altijd fijn om je boterhammen niet te vernielen met te harde boter 😉

Gezond? Dat weet ik niet. Er zijn mensen die zweren bij kokosolie. Het is een natuurlijk product, goed om in te koken én om op je huid te gebruiken. Anderzijds bestaat uit het verzadigde vetzuren die ook niet altijd een goede naam hebben. Slim? Ja, ik vind het wel een slim product. Het is van Becel, van de boter, en die krijgt op deze manier nieuwe klanten die graag kokosolie op hun brood smeren. Tegelijkertijd zit er ook niet zo veel kokosolie in dat het product ongezond of onsmeerbaar wordt. Het merendeel van deze margarine bestaat gewoon uit zonnebloemolie, palmolie en lijnzaadolie.

Koop ik het weer als de verpakking leeg is? Ja, dat denk ik wel. Ik smeer nl boter vanwege de vitamines A en D die hieraan zijn toegevoegd. En die zitten in deze verpakking. En het smaakt naar kokos, dat vind ik gewoon heerlijk!

 

 

Eén reactie

  1. BECEL met kokosolie 100% plantaardig een keer gehad daarna nooit meer in de schappen gevonden.
    AH heeft het niet en Dirk ook niet

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s