challenge·Eten·Groen·healthylifestyle·plantaardig·review·vegan·Voeding

Vegan jubileum, ik eet één jaar plantaardig!

de9c513305a1caec2e834d969867f4cbDit feit is uiteraard een blogpost waard! Hoe, wat waar enz. is dit gegaan het afgelopen jaar? Je leest het hieronder!

Eten en ik hebben een geschiedenis bestaande uit mooie en ronduit beroerde gebeurtenissen.  In mijn omgeving maakten mensen dan ook geen vreugdedans toen ik vertelde dat ik ging meedoen met de Veganchallenge .  Bezorgdheid, scepsis, nieuwsgierigheid…. alles is voorbij gekomen. Maar goed, ik ben begonnen aan de challenge. Een maand lang veganistisch eten en elke dag een mail krijgen met informatie en recepten.

Ik vond het erg leuk! Het was een maand vol ontdekkingen. Soms heb ik niet vegan gegeten omdat ik het niet wist of omdat ik geen ‘nee’ durfde te zeggen. Ook leerzaam, dit soort momenten.  Omdat het zo tof was, ben ik er mee verder gegaan. Meer boeken, meer informatie vergaren, meer uitproberen, meer eten en kijken of sport en plantaardig eten wel samen gaan. Meer gesprekken aan met mensen en nóg meer ervaringen delen en opdoen.

Ik voelde een bewijsdrang om te laten zien dat ik dit kan op een gezonde manier. Dit ging gelukkig ook weer over en ik kon gewoon eten wat ík wilde en waar ik behoefte aan had.

DSCN1830
Lunchen bij Lombardia in Antwerpen

In dit jaar heb ik heel veel vegan hotspots gevonden en uitgeprobeerd, super leuk! Ook op vakantie gaan met een omnivoor leverde geen problemen op, het vergt alleen wat planning.  Natuurlijk lijkt het alsof er steeds meer vegans zijn als je zelf vegan eet (iets met je hebt een rode auto en ziet overal de rode auto’s op de weg). Maar volgens mij is het écht zo. Veganisme komt  van z’n muffe imago af. Steeds meer mensen zien in wat voor invloed, positief en negatief, wij als mensen hebben op de wereld.  Er wordt ook veel ingestoken op de gezondheidsaspecten van plantaardig eten en het wordt steeds toegankelijker. Toegankelijker in de supermarkt, in restaurants, in gesprekken….in Groningen zit zelfs een veganistische supermarkt

Naast het plantaardig eten merk ik dat ik ook kijk naar verzorgingsproducten en kleding. Dit stukje bewustwording komt vanzelf als je je verdiept in ’t veganisme. Mijn verzorgingsproducten zijn ondertussen bijna allemaal vegan. Zelfs de producten voor mijn huidaandoening rosacea . Via internet kun je veel info krijgen en spullen kopen. Maar ook in Duitsland kun je eenvoudig bij de drogist vegan producten kopen.  Dat vind ik zelf leuker dan online, een dagje weg én je hebt minder verpakkingsmateriaal dan wanneer je online shopt. Het merk Alverde bijvoorbeeld is zeer budget én vegan. Fijn! En kleding? Dat vind ik moeilijker. Het is wél gelukt om voor de zomer vegan schoenen te kopen die betaalbaar zijn, bij Toms.  Een mooie sandaal én een mooie instapper.

Voor mij voelt plantaardig eten heel erg fijn en ik hoop over een jaar mijn volgende jubileum te kunnen delen!

Advertenties