Vegan vrijdag receptendag, poffertjes!

Vrijdag, tijd voor een vegan vrijdag recept! Vandaag deel ik een recept met jullie van vegan poffertjes.

DSCN2513Wat heb je nodig?

  • 250 gram bloem
  • 1 zakje gist
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 gram zout
  • 400 ml plantaardige melk
  • 3 eetlepels suiker

 

Hoe maak je het?

Meng de bloem met het gist. Roer vervolgens met de garde de melk er door. Voeg vervolgens de suiker, zout en het kaneel toe en roer dit goed door. Zet de kom met je beslag afgedekt met een doek weg voor een uur. Buiten de koelkast, het liefst op een warme plek. Je beslag gaat rijzen en wordt heel anders van textuur.

Roer het beslag na een uurtje even door. Zet de poffertjespan op het vuur, smeer het in met boter (vind ik echt lekkerder dan met olijfolie kwamen we tijdens het bakken achter) en vul de kuiltjes met een lepel(tje) met het beslag. ย Draai de poffertjes om als ze droog zijn aan de bovenkant. ย Het omdraaien gaat perfect met houten prikkers.

Als je door je beslag heen bent, kun je het bord gaan opdienen! Lekker met poedersuiker, jam en een klontje (kokos) boter.ย DSCN2514

Poffertjes maken is leuk, helemaal als je het samen doet ๐Ÿ™‚

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s