Vegan vrijdag receptendag, pindakaas-banaan-carobecake

Het is vrijdag en tijd voor een vegan vrijdag recept!  Ik heb dit gisteren gemaakt omdat mijn ouders op de thee kwamen en ik er dan graag iets lekkers bij serveer.

Het recept is gebaseerd op een recept van de veganchallenge. Het grootste verschil zit in het aantal bananen en het gebruik van carobe i.p.v cacao.

IMG_20170525_130212Wat heb je nodig?

  • 3 bananen voor door de cake
  • 1 banaan als topping
  • 90 gram meel
  • 90 gram havermout
  • 6 grote dadels
  • 1 el kaneel
  • 1 el carobe
  • 1 el pindakaas
  • 1 tl baking soda + citroensap om de soda te activeren
  • 100 ml water

 

 

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 190 graden. Prak 3 bananen in een bakje. Snij de dadels in kleine stukjes en voeg deze toe aan de geprakte bananen.  Roer de carobe, pindakaas en kaneel er door.  Voeg dan het meel en de havermout toe, roer alles goed door.  Meng het water er doorheen zodat je het goed kunt roeren en er een mooie massa ontstaat.  Voeg tenslotte de bakingsoda en wat citroensap toe (je hoort het borrelen) en roer dit goed door. Stort dit mengsel in een ingevette bakvorm en decoreer het met een in plakjes gesneden banaan.

Zet het voor ongeveer 40 minuten in de oven.  Laat het afkoelen voordat je het stort en gaat eten.  Ik had er voor de liefhebbers vegan slagroom bij geklopt, lekker maar niet perse nodig voor de smaak.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s