bakken·Eten·plantaardig·Plantaardige melk·Recepten·taart·vegan·Voeding

Vegan vrijdag receptendag, budget perziktaart

Vandaag is het vrijdag en sinds lange tijd is het weer vegan vrijdag receptendag 🙂 Ik deel vandaag met jullie een recept voor een budget perziktaart.

DSCN2627
Dat mooie vormpje is een kadootje van DE koffie, gratis bij 2 pakken ivm Burendag

Wat heb je nodig?

  • 125 gram plantaardige boter
  • 250 gram meel
  • 75 gram suiker
  • 1 lijnzaad ei (1 el lijnzaad met 3 el warm water)
  • scheutje plantaardige melk
  • snufje zout
  • 1 el maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • blik perziken op siroop
  • bakvorm (ik heb een kleine vorm voor 4 personen gebruikt)

Hoe maak je het?

Laat de perziken uitlekken in een vergiet en bewaar het vocht.  Snij de boter in stukjes en doe dit samen met de suiker en het lijnzaadei in een mengvorm. Snij nog even met twee messen zodat de boter wat fijner wordt.  Voeg een scheut melk toe en het merendeel van het meel en de bakpoeder. Meng en kneed dit met je handen en voeg geleidelijk de rest van het meel toe. De bedoeling is dat het deeg los komt van de mengkom en het goed uit te rollen is.

Zet je oven aan op 175 °. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer een halve centimeter dik en beleg hiermee je vorm. Als je wat deeg overhoudt, kun je dit later gebruiken om een kruimeldeeg voor over je taart te maken bijvoorbeeld.  Prik een paar gaatjes in de bodem.

DSCN2628Schenk het opgevangen sap in een pannetje en breng dit aan de kook. Meng ondertussen een el maizena met water en roer dit door het kokende sap.  Laat het indikken en snij ondertussen de perziken in stukjes. Die roer je door het ingedikte sap.  Schenk dit alles in de bakvorm op het deeg tot net onder de rand (je houdt waarschijnlijk nog wat over) en zet het in de oven voor ongeveer 25 minuten.  Laat de taart afkoelen voordat je ‘m aansnijdt.

Mocht je nou niet van perzik houden, dan kun je uiteraard ook andere vruchten gebruiken!

Ga jij het maken? Ik ben benieuwd en lees het graag!

 

 

Advertenties