DSCN2635Het is vrijdag, tijd voor een vegan vrijdagrecept. Zoals jullie misschien weten, heb ik laatst 15 pukkelpompoenen gekocht.  Mocht je pompoenrecepten willen, hou mijn blog dan in de gaten want er volgende de komende tijd recepten met pompoen op de vrijdag!

 

Vandaag deel ik met jullie een recept van pukkelpompoenchutney. Het is gebaseerd op een recept uit de Allerhande.

Wat heb je nodig?

  • 2 rode uien
  • 500 gram pompoen
  • 1 rode peper
  • 3 cm verse gember
  • 1 el garam masala
  • 250 ml appelciderazijn
  • 100 gram rietsuiker
  • 1 tl zout
  • 100 gram geleisuiker
  • 100 gram rozijnen

Hoe maak je het?

Snipper de ui en snij de pompoen in blokjes (je hoeft de pompoen niet te schillen). De handigste manier vind ik zelf om de pompoen doormidden te snijden, met een lepel de draden en pitten te verwijderen en en vervolgens de pompoen in parten en daarna in blokjes te snijden.  Snij het steeltje van de rode peper, snij de peper in de lengte doormidden en verwijder de pitjes. Snij vervolgens de peper fijn. Schil het stukje gember en rasp deze fijn.

Vervolgens doe je de ui,pompoen,peper,gember,garam masala,azijn, rietsuiker ,zout en de rozijnen in een pan en breng je dit aan de kook.  Laat het ongeveer 15 minuten onder af en toe roeren pruttelen.  Pak de geleisuiker en voeg dit doe en laat alles nog eens 5 minuten zachtjes koken.  Nu kun je alles laten afkoelen en in een pot/bakje etc doen en bewaren. De chutney blijft ongeopend 2 weken goed, eenmaal geopend moet het binnen 3 dagen op, is het advies.

DSCN2637Zelf heb ik de chutney verdeeld over verschillende potjes. Leuk om weg te geven en praktisch voor eigen gebruik aangezien ik er niet super veel van eet en je het zo langer kunt bewaren.

Advertenties