bakken·Eten·Groen·healthylifestyle·plantaardig·Recepten·vegan·Voeding

Vegan vrijdagreceptendag, pompoenblondies

img_20171027_112557.jpg

 

Ik heb een mooi boekje. Omgetoverd tot ‘Kookboek van Maaike’. Daarin komen alleen hele lekkere recepten die ik wil bewaren en die ik vaker ga maken.  Vandaag deel ik een recept met jullie uit dit boek.  Het orginele recept komt van de website van  Milou van Healthinut. 

 

 

 

Op deze vegan vrijdagreceptendag deel ik met jullie het recept voor (pukkel)pompoenblondies.

Wat heb je nodig?

  • 2 el kokosolie
  • 230 gram pompoenpuree
  • 2 el rijstsiroop
  • 100 gram havermeel (je kunt gewoon havermout malen tot meel in je keukenmachine)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl koek & speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 15 gram pure chocolade of cacao nips
  • 2 el lijnzaad met 6 el water = 2 lijnzaadeieren

Hoe maak je het?

Maak de lijnzaadeieren en zet dit mengsel weg.  Zet de oven aan op 175° .Snij de pompoen in blokjes en kook dit. Giet af indien nodig.  Zet vervolgens de staafmixer op je gekookte pompoen . Zo maak je er puree van. Smelt de kokosolie en voeg hieraan de pompoenpuree, rijstsiroop en de lijnzaadeieren toe. Meng dit goed.

Nu doe je het meel, de bakpoeder en het zout & specerijen er bij en meng je dit goed.  Roer er voorzichtig de chocolade doorheen.  Doe het mengel in een vorm, zet het voor ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °

Je kunt zelf kiezen wat voor vorm je gebruikt.  Ik heb gekozen voor een siliconen bakvorm waarbij de taartpunten al gevormd zijn.  Je kunt het gewoon eten, of nóg lekkerder maken door er een beetje kokosroom op te doen en wat jam.

IMG_20171023_095803

Advertenties