bakken·Eten·Recepten·taart·vegan

Vegan vrijdag, ananastaart

Vegan vrijdag, tijd voor een vegan recept! Vandaag deel ik een recept voor een klein ananastaartje met je.  Ik heb het gevonden in een kookboek van De groene meisjes en naar smaak aangepast.

2018-03-29-17-42-59

Wat heb je nodig?

Bodem:

  • 140 gram volkoren mee
  • 50 gram rietsuiker
  • 1/2 theelepel baking soda
  • snufje bakpoeder
  • 2 eetlepels ongezoete appelmoes
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 60 ml water
  • 60 ml sojamelk
  • 1 eetlepel citroensap

 

 

Verwarm de oven op 180 ° en vet een bakblik van ∅16 cm in met plantaardige boter of gebruik bakpapier.  Meng de droge ingrediënten : meel,suiker, baking soda en bakpoeder in een kom.  Pak een andere kom voor de natte ingrediënten: appelmoes,vanille extract, water ,sojamelk eb citroensap en meng dit ook .  Voeg de natte ingrediënten bij de droge en roer dit rustig door.  Schenk het in het taartblik en zet het voor 30 minuten in de oven.

Vullig

  • 300 gram ananas (dat is ongeveer een hele ananas)
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 1 eetlepel kokosmelk
  • kokosrasp

Snij de geschilde ananas in blokjes en doe dit in een pan samen met water,suiker,maizena en kokosmelk. Breng het langzaam aan de kook en laat het vervolgens onder af en toe roeren nog 5 minuten doorpruttelen. Je krijgt op deze manier een stevige ananassaus.

Haal de taart uit de oven als deze klaar is en laat m afkoelen. Doe hier vervolgens de ananassaus op en top deze af met kokosrasp.

Eet smakelijk!

2018-03-30-10-30-39

 

Advertenties