Verpakkingsvrij bij de Aldi

aldi logoIk heb de luxe dat ik praktisch naast een winkelcentrum woon met qua supermarkten een ruim aanbod, nl een Aldi, Lidl , AH en een Noord-Afrikaanse winkel.  Daarnaast is er eenmaal per week een warenmarkt.  M’n meeste boodschappen haal ik dan ook hier.

Vandaag ben ik naar de Aldi gegaan en heb gekeken hoe ’t hier lukt om zonder plastic verpakkingen te winkelen.

sdr

Brood

Bij binnenkomst zie ik de broodafdeling. De Aldi verkoopt tegenwoordig veel verschillende soorten brood, deze zijn allemaal verpakt in een plastic zak. Daarnaast hebben een aantal Aldi’s een verse broodjesafdeling en ze verkopen er losse broodjes en luxe koeken. Je kunt deze in de plastic zakjes doen die er hangen, of in je eigen tasje doen.  Ik ga voor ’t laatste 🙂

 

Koffie en thee

Naast brood, staat er koffie op m’n lijstje. Deze verkopen ze verpakt, zoals elke supermarkt. Wel is de oploskoffie in glas verkrijgbaar.  Thee zit in een kartonnen verpakking.

Koeling

In de koeling is alles verpakt, vlees, gemaksgroentes, salades, zuivel etc.  Ook bij de verse groente en fruit is er veel verpakt.  Vandaag kon je zonder verpakking komkommer,meloen,courgette en bloemkool kopen.

Houdbare producten

Als je bij de houdbare producten kijkt, valt het me op dat er veel groentes, spreads, tomatensaus etc in glas zit. Positief!  Ze hebben veel broodbeleg in glas en papier. Handig, ik wilde nog die lekkere broodspread daar kopen.

 

Is de Aldi een handige winkel voor plasticvrij winkelen?

Er is een ruim assortiment aan potjes met groenten, broodbeleg is zonder plastic verkrijgbaar en er is een schap met losse broodjes die je in je eigen tasje kunt doen.  Voor mij is het een winkel waar ik voor bepaalde producten naar toe ga, maar plastic vrij shoppen en dan ook alle weekboodschappen halen is daar niet mogelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s