bakken·chocola·Eten·plantaardig·Recepten·taart·vegan·Voeding

Arretjescake a la Ottolenghi

Ken je arretjescake?  Eigenlijk is het gewoon de voorloper van de hippe no bake cakes van tegenwoordig.  Het was een goedkope lekkernij en gemakkelijk te maken, zelfs zonder koelkast!  Mijn oma maakte dit vroeger al: theekoekjes,cacao,suiker,ei en frituurvet.  Gelukkig is het recept iets aangepast nu en is de frituurvet vervangen door boter.

cover ottolenghiUiteraard heb ik dit recept een keer geveganized en dat is goed uitgepakt! Afgelopen week heb ik in de bieb een kookboek geleend van Ottolenghi en vrijwel direct kwam de tip binnen om uit dit kookboek de arretjescake te maken.  Dit recept vroeg gewoon een om vergelijkend warenonderzoek!  Ik heb dus 2 arretjescakes gebakken, eentje a la een recept dat we al lang in de familie gebruiken en die ik geveganized heb en  dus eentje van Ottolenghi.  Het voelde een beetje als vreemdgaan, tjonge.

 

De verschillen

De arretjescake die ik maak, is behoorlijk lowbudget. Er zitten de goedkoopste theebiscuitjes in, met cacao, plantaardige boter, een lijnzaadei en basterdsuiker. Voor de Ottolenghi variant moest ik even naar de Jumbo en was ik €10,00 kwijt voor de chocoladerepen,stroop,volkorenkoekjes,boter,rozijnen en noten.  Ook geheel niet plasticvrij trouwens.

Een groot prijsverschil is er dus en verder is er een verschil tussen het gebruik van wel of geen chocoladerepen.

Qua smaak zit er ook verschil in.  De Ottolenghi is heel vol van smaak, erg machtig en is net een chocoladereep vol lekkere dingen.  M’n eigen recept is luchtiger, wat brosser. Meer koek met chocolade dan chocolade met koek.

arretjescake.jpgConclusie

Allebei lekker, maar niet te vergelijken met elkaar.  Allebei wel erg eenvoudig te maken, zeker een pre.  De Ottolenghi is zeker 3x zo duur als m’n eigen variant.

Ik denk dat ik een combinatie ga proberen te maken. Maar pas als ik deze cake op heb 😉  Ik vond de nootjes van Ottolenghi nl we een heerlijke aanvulling op de cake.

 

Advertenties

2 gedachten over “Arretjescake a la Ottolenghi

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s