Ik heb rosacea

Ik heb huidproblemen

Mijn huid heeft het zwaar op dit moment. Ik ben begonnen met een stappenplan om dit te verbeteren, maar dit houdt helaas niet in dat het nu perfect is. Voor de mensen die mij irl niet kennen, ik heb last van rosacea en dat is de enige keer wat erger dan de andere keer maar het is altijd aanwezig.

Het stappenplan richt zich op voeding, bepaalde zaken neem ik niet en andere juist wel. Het bevalt me wel heel goed om op deze manier te eten.  Als de eerste fase afgelopen is, zal ik hier een blog over schrijven.

Naast voeding merk ik ook dat m’n huid reageert op temperatuurverschillen. De afgelopen hittegolf was dan ook geen pretje en ik ben persoonlijk dan ook blij met de huidige temperatuur.  Het was zoeken naar een balans, want in de zon met je huid is slecht maar m’n huid reageert ook slecht op zonnebrandcrème.

Kortom, tijd voor actie!  Ik heb contact gelegd met een hele lieve schoonheidsspecialiste die ook rosacea behandelingen geeft.   Om ook thuis goed voor m’n huid te kunnen zorgen, gebruik ik 2 keer peer week een masker van groene klei.

Fiona (uut grunn)

mdeVorige week heb ik van BosBeauty een hele fijn pot met een groene klei masker van Najel erin gekregen. Bedankt daarvoor!  Het is een ander masker dan ik gewend ben. Dit masker moet je zelf nog even aanmaken.  Dat is erg simpel, twee theelepels poeder mengen met 2 theelepels water . Er ontstaat een mooi groen drapje wat je zowel op je gezicht als in je haar kunt doen. Ik gebruik het voor m’n gezicht. Je gaat er uit zien als Fiona uit Shrek en binnen een kwartier is het masker opgedroogd en kun je het met warm water afspoelen.

najel maskerNajel groene klei masker

Groene klei is erg reinigend en ook verzorgend. Het bevat verschillende mineralen en is rijk aan enzymen die tezamen je huid verzorgen.  De ingrediënten van Najel zijn biologische en natuurlijk. Klinkt als win-win toch?  Ik zit nu met een heerlijk zacht velletje deze blog te typen en kijk al uit naar de volgende keer dat ik dit masker ga gebruiken.  Het masker is online te koop en de prijs varieert van €5- 7, 00 In een potje zit 150 gram poeder en aangezien je per keer maar 2 theelepels gebruikt, kun je een hele tijd vooruit met deze hoeveelheid.

Ervaring

Heb jij ook ervaring met een huidaandoening en heb je misschien al dé tip gevonden of ben je juist zoekende? Ik ben benieuwd naar je verhaal en zou het leuk vinden als je het met me deelt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s