Ik wil een plasticvrije deodorant

Ken jij je eerste deodorant nog? Ik kreeg die van mij van m’n moeder bij de plaatselijke drogist. Het moest aan wat eisen voldoen. Wel lekker ruiken, maar ook weer niet teveel want niet iedereen hoefde te ruiken dat ik al deodorant gebruikte. We kwamen uit op een roller die subtiel naar bloemen rook.

Ondertussen zijn we 25 jaar verder en heb ik uiteraard veel verschillende deodoranten gebruikt. Het was afhankelijk van m’n fase wat ik kocht. Van spuitdeo’s kreeg ik het benauwd en ’t was niet goed voor het gat in de ozonlaag. Maar ja, iedereen had een spuitdeo dus ik kocht die ook.  Afgewisseld met rollers, want m’n geweten speelde ook mee.

Welke deodorant keuze maak je?

De keuze was in mijn ogen altijd al groot wat betreft deodorant. En nu is de keuze nog groter geworden. Wil je een roller, een al dan niet gecomprimeerde spuit, een kristalblok, een crème, een blokje of maak je het zelf? En ga je voor de bulk aanbieding, budget of kies je voor een variant die goed is voor het milieu? Er zijn veel keuzes te maken.

Ondertussen heb ik voor mezelf een keus gemaakt. De spuitbussen zijn al jaren de deur uit. Wat ik nu gebruik zijn crémes óf de zogenaamde solid deodoranten. Ik heb twee verschillende créme deodoranten gebruikt, eentje van SMIR en eentje van Lekker in een potje. Mijn favoriet is Lekker in een potje, het blikje opent goed terwijl het ook goed afsluit. De crème smeert prettig en ik heb de geur lavendel die me erg goed bevalt. Een blikje kan ook gemakkelijk mee in de tas of in de toilettas zonder dat je bang hoeft te zijn voor lekkage. Wanneer het leeg is, kun je het weer gebruiken om bijvoorbeeld kleine tandpastatabletjes of medicijnen mee te nemen tijdens een vakantie. De deo van SMIR sloot niet goed af en was super snel op.

Net zoals bij shampoobars heb je nu ook deodorant in vaste vorm. Het is eenvoudig in gebruik, je maakt het blokje namelijk een beetje nat en smeert het op je oksel. En daarna laat je ‘m drogen aan de lucht of in een speciaal potje met een gaatjesdeksel. Ik vond de aanschafprijs van €12,50 wel erg hoog voor een blokje deo in een kartonnen doosje. Maar uiteindelijk heb ik ook wel meer dan een half jaar met dit ene blokje gedaan en ben ik tevreden over het gebruiksgemak en de goede werking.

3 deodoranten getest

Ik heb de afgelopen tijd verschillende deodoranten getest, namelijk Lekker in een potje lavendel, Ben&Anna indian mandarin en Lamazuna. Ik verwacht van een deodorant dat hij z’n werk goed doet. Ik hoef niet overdadig naar een spa te ruiken, maar een geurtje er aan vind ik prettig. Bij het testen heb ik gelet op de punten geur, werkzaamheid, gebruiksgemak, hoe lang het mee gaat, de prijs, wel/niet vegan en of het plastic vrij is. Voor de volledigheid meld ik dat  de Lamazuna gekocht heb en de andere heb ik gekregen/gewonnen via instagram. Waarvoor mijn dank https://bosbeauty.nl/en Tessa van Een groen leven!

 Lekker in een potjeBen & AnnaLamazuna
GeurLavendelIndian mandaringeurloos
Werkzaam++
Gebruiksgemak++
Hoe lang gaat t mee+?+
Prijs€7,50€7,99€12,50
Veganjajaja
PlasticvrijJajaja
Plasticvrije deodorant

Ben&Anna deodorant

Ik was erg nieuwsgierig naar Ben&Anna. Veel verhalen, mooie verpakkingen en spannende geuren. Persoonlijk vind ik deze deodorant niet fijn in gebruik. De geur, indian mandarin, vind ik ruiken naar m’n favoriete ijs van professor Grunschnabel en dat is een pluspunt! Maar in gebruik vind ik ‘m niet fijn. Het is een vaste deo, maar in een kartonnen koker ipv een los blokje en het smeert niet goed uit. Samenvattend ben ik erg tevreden over Lekker in een potje en over de solid deo van Lamazuna. Doet z’n werk, plastic vrije verpakking, vegan en hier in Groningen is het allebei goed verkrijgbaar in fysieke winkels. Vanwege de geur, kies ik Lekker in een potje uit als winnaar van m’n test.

Keuzes maken

Hoe kies jij een deodorant uit het schap? En heb je nog een goede tip? Want ondanks dat ik tevreden ben over Lekker in een potje ben ik ook nieuwsgierig naar andere, plasticvrije vegan deodoranten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s