Ik ga niet meer naar de supermarkt

Waar doe je je boodschappen als je niet meer naar de supermarkt gaat?  We gaan dat de komende maand ondervinden!

Geïnspireerd door de televisie

Bij de NPO zagen we de serie Outsiders en ik heb o.a. de aflevering gezien over voedsel. Het gaat over mensen die anders eten dan ‘normaal’. Mensen die alleen maar fruit eten, mensen die geen reguliere medicatie gebruiken maar kruiden,jagers en mensen die grotendeels kunnen leven van hun moestuin.  Het inspireerde me. Op dit moment haal ik namelijk m’n eten voornamelijk bij de supermarkt en op de markt.  Hoe zou het zijn om niet meer naar een grote supermarkt te gaan? In ieder geval even wennen, want ik woon naast de Aldi, Lidl en AH en tis toch wel gemakkelijk om daar even naar binnen te stappen.

We hebben dit vrij impulsief besloten gisteravond dus de voorbereiding is niet heel gedegen geweest.  Onze uitzonderingen zijn schoonmaakmiddelen en wc papier. Dat is toch wel handig om te hebben en kun je voor zo ver ik weet niet op de markt kopen. Wel online, maar of het nou zo duurzaam is om dat te laten bezorgen dat weet ik niet.

De komende maand neem ik je mee in ons experiment. Waar halen we onze boodschappen? Wat vinden we leuk, wat is er minder leuk of ronduit frustrerend?

Het begin van het experiment

Vandaag was een leuke eerste dag! We zijn naar de zorgboerderij De Weide Blik geweest. Daar hebben ze een tuin en een kas. We hebben er een rondleiding gekregen, super tof!  We mochten kiezen uit de groenten die klaar waren.  Als je vaker komt, kun je in een groepsapp. De boerderij appt dan wat er klaar is en je kunt je bestelling doorgeven en ophalen.  Dat lijkt me ideaal.  We zijn naar huis gegaan met bieten, komkommer en tomaat. Biologisch, lokaal en buiten de supermarkt om. Top!

Bij ons op t pleintje zit naast al die supermarkten ook een bakker. Daar hebben we brood gehaald. Vervolgens zijn we op de fiets naar de stad gegaan. We zijn naar Le Souk geweest, een Noord-Afrikaanse winkel in de binnenstad van Groningen. Daar verkopen ze zoveel! Ze verkopen er o.a. fruit, groenten, olie, koekjes, dadels, granen,olijven, kruiden en houdbare producten.  Veel producten kun je zelf scheppen en meenemen in papieren zakjes of je eigen bakje. We hebben er havermout, volkorenmeel, nougat,houdbare falafelmix,nootjes en citroenen gekocht.  Morgen ga ik naar de markt, dat is ook een fijne plek voor groenten en fruit.

Instagram

Voor wie mij ook volgt op instagram weet dat ik leer wecken. Dat past ook mooi in dit plaatje. Nu is er ander fruit en groente klaar dan in bijv januari. Leuk om nu iets te oogsten of te kopen en dit in te maken voor straks.

Heb jij ervaren hoe t is om zonder supermarkt te leven?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s