Niet meer naar de supermarkt

Precies 2 weken geleden besloten we samen om niet meer naar de supermarkt te gaan, als experiment. We zijn nu 2 weken bezig en ik neem jullie mee in de leuke en minder leuke kanten van dit project.

Tijdrovend klusje

We zijn heel enthousiast begonnen en haalden overal onze groente en fruit vandaan. Dat was ook meteen een nadeel, want zo kost boodschappen doen veel tijd en eigenlijk vind ik het ook zeer onoverzichtelijk allemaal. Eigenlijk ervaar ik dat als enige nadeel, het kost extra tijd en denkvermogen. Dat is niet erg, maar dit had ik onderschat.

Biologisch eten om de hoek

Maar het is ook leuk, want je maakt eten met de producten die je vindt ipv de standaard producten die vaak mee gaan vanuit de winkel. Ook heb ik leuke plekjes ontdekt waar je eten kunt halen. Vorige keer schreef ik al over de zorgboerderij in Aduard. Ook deze week heb ik daar mn groenten gehaald, vers uit de tuin! We hebben ook meel gehaald bij de molen . Spelt, boekweit en een mix voor kruidkoek. Zelfs bloemen zijn te halen. Ik ben naar een pluktuin gegaan en heb geplukt wat ik mooi vond . De warenmarkt is toch wel m’n favoriet. Ideaal voor groenten en fruit, maar ook voor brood, kruiden,nootjes, zuidvruchten,peulvruchten etc. Deze week wil ik me daar wat meer op richten ipv allemaal kraampjes af te gaan.

DIY wasmiddel

Mn wasmiddel was op. Ik maak dat zelf van zeepvlokken en in m’n instagram stories heb je kunnen zien hoe dat ging. Conclusie, weinig werk veel resultaat 🙂

Blauwe bessen plukken

Vrijdag ga ik blauwe bessen plukken. Dat kan hier ook in de buurt, namelijk bij kwekerij Lambes aan de Groningerweg 102 in Peize. Je plukt je eigen bessen en betaald 1,00 per 100 gram. Ik ben hier eerder geweest en ik vind dit heel leuk om te doen en de bessen zijn heerlijk. Er gaat natuurlijk meteen wat op, maar je kunt ze ook goed invriezen. Dat vind ik handig want ik ben dol op bessen, die ik normaal gesproken uit de diepvries bij de supermarkt haal om te verwerken in een smoothie.

Sneak preview

Ik ben benieuwd hoe t verder gaat. Verse dingen zijn echt geen probleem om te verkrijgen. En we hadden ook nog een voorraad in de kast, maar wat te doen als de geliefde sandwichspread op is of er geen wc papier meer is? Dat zul je in de komende blogs gaan lezen!

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s