Hoe doe ik boodschappen zonder de supermarkt, update

Ondertussen gaan we de laatste week in van ons supermarktloze experiment. Waar een maand eerst een behoorlijke tijd leek, is het in de praktijk voorbij gevlogen.

RTV Noord

Het was een leuke week weer. Heb je me ook op RTV Noord gehoord? Daar was ik live op de radio (vanaf 11 minuut 35) om te vertellen over dit experiment . Super grappig en natuurlijk ook een beetje spannend. Via instagram kreeg ik een leuke tip over een boerderijwinkel in Roodeschool , Goudgewas . Deze hebben we bezocht. Wat een ervaring! We zijn met een winkelwagen de winkel doorgegaan en hebben deze goed kunnen vullen met fruit, groenten,peulvruchten,appelsap en lekkers van de bakker. En voor de Stadjers onder ons, ze bezorgen ook 1x per week je bestelling in Groningen bij Kardinge.

Goudgewas

We hebben bewust ook producten gekocht die we meteen konden verwerken. Zo zitten er nu 2 kg spekbonen in de diepvries en hebben we weer wat potjes aardbeienjam klaar staan. Heerlijk om later in t jaar nog te kunnen eten van wat nu in het seizoen is.

Voor alles is een oplossing

In m’n laatste blog was ik benieuwd wat ik zou gaan doen als er producten op zijn die we veel gebruiken zoals wc papier en de sandwichspread. Voor alles lijkt een oplossing en wc papier hebben we gekocht bij de drogist. Gingen ook meteen wat snoepjes en chips mee, bizar eigenlijk dat je dit daar ook kunt kopen. Maar nu wel handig. Ik eet graag hummus op brood, maar af en toe wat anders wordt gewaardeerd. Dus op dit moment staan er bonen te weken en daar ga ik samen met wat groenten en pitten een broodspread van maken. De komende tijd wil ik beter worden in het maken van vegan burgers. Als je nog een leuk recept hebt, hoor ik dat graag!

Heerlijk eten

We eten hartstikke lekker en ook als er bezoek komt, kunnen we ze iets voorzetten. Zo kwamen m’n oom en tante afgelopen weekend op bezoek. Thee van YourDailyTeacup met zelfgemaakte taart (producten van de molen,de groenteboer en uit de koelkast), nootjes en olijven van de markt en als diner courgettesoep met linzen (uit de tuin en de toko)en een Turks brood van de toko met zelfgemaakte kruidenboter (ik had nog boter in de koelkast) en hummus. Kon minder , zoals we hier zeggen 😉

Preview

In m’n volgende blog zal ik een overzicht maken van plaatsen waar we de afgelopen tijd onze producten hebben gehaald én zal ik je meenemen in wat we zo in een week eten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s