Plantaardige melk Fern Green, een review

Hou jij er van om zelf je plantaardige melk te maken? Dan is dit een boek voor jou! Wanneer je al bekend bent met de boeken van Fern Green, weet je wat je te wachten staat. En ben je nou niet bekend met de boeken van Fern Green? Lees ook dan rustig even verder.

Inhoud van het boek

In het boek Plantaardige melk staan basisrecepten om zelf plantaardige melk te maken.  Er staan meer dan 65 recepten in om zelf melk te maken en te verwerken in smoothies. Wat een keuze, er zit vast iets naar je smaak bij.

Indeling van het boek

Het boekt begint met een inleiding waarin uiteengezet wordt welke producten veganisten gebruiken en wordt de nadruk gelegd op variatie in je eten.  Voordat je aan de recepten begint, kun je eerst de tips ter harte nemen die genoemd worden om een nog betere melk of smoothie te maken én leer je waarom deze zo gezond zijn.

Daarna volgen er 8 recepten om je eigen plantaardige melk te maken. Je leert hoe je melk maakt van hazelnoten, cashewnoten, macadamianoten, amandelen, pompoenpitten, haver, rijst en pistachenootjes.

Na deze basisrecepten komen er smoothie recepten, opgedeeld in de onderdelen detox smoothies, plantaardige ochtendsmoothies, eiwitrijke plantaardige smoothies en oppeppende plantaardige smoothies.

Herkenbaarheid Fern Green

Alle boeken van Fern Green zijn op een herkenbare manier ingedeeld en vormgegeven. Zo heb je bij de recepten telkens links de ingrediënten en staat rechts het recept met het eindresultaat. Daar staat ook bij wat er zo gezond is aan dit recept. Het boek komt heel clean over, witte achtergrond bij de foto’s en alleen de nieuwe hoofdstukken hebben een gekleurde groene pagina.  Het is heel erg duidelijk en herkenbaar, persoonlijk vind ik het ook niet heel erg spannend om naar te kijken.

Plantaardige melk DIY

Het is een leuk boek als je wilt leren om je eigen plantaardige melk te maken. De recepten zijn eenvoudig te volgen, het vergt soms wat (week) tijd voordat je een melk klaar hebt. Ik heb een aantal recepten er uit gemaakt. Ik heb melk gemaakt van hazelnoten, cashewnoten en van haver. Persoonlijk vind ik de melken erg romig en heb je een behoorlijk aantal noten nodig om de melk te maken. De melk verdunnen is gelukkig eenvoudig: voeg wat meer water toe of laat wat noten weg!

Plantaardige melk maken is eenvoudig

Het is een eenvoudig en duidelijk weergegeven boek waarin je leert hoe je zelf plantaardige melk maakt. Juist door die eenvoud trok het me over de streep om zelf eens een melk te maken. Het is namelijk echt niet zo moeilijk als je denkt! En als je de basis onder de knie hebt, kun je verder met de smoothierecepten die ook in het boek staan.

Huh, ik ken dit stuk?

En denk je nou, ik ken dit stuk ergens van? Dat kan kloppen. Ik heb dit boek namelijk gereviewd voor de Veggie boekenclub van de Veggie Reporter. Sowieso zou ik even een kijkje nemen bij haar. Voor vegan aanbiedingen, hippe vegan dingen, prachtige foto’s en persoonlijke blogs en meer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s