Na 2 maanden weer naar de supermarkt

Zoals je hebt gelezen, hebben we een experiment gedaan met de supermarkt. We wilden kijken waar je je boodschappen haalt als je niet meer naar de supermarkt gaat. Al met al heeft dit experiment meer dan 2 maanden geduurd en heeft het mooie nieuwe adressen opgeleverd, leuke gesprekken en een veranderde smaak.

Ongezonde supermarkt

Een paar producten kon ik niet krijgen, zoals plantaardige boter en mayonaise, vegan kaas en plantaardige vleesvervangers (op falafel na) Die hebben we dan ook niet gegeten in deze periode. Voor mijn verjaardag wilde ik graag taart bakken, met boter. Ik besloot naar de supermarkt te gaan. En nam ook meteen vegan kaas mee, chips, diepvriesfruit, danio uit de bonus en de nieuwe vegan frikadellen. Zoals je ziet op de foto zijn dit niet de gezondste boodschappen.

Persoonlijke ervaring met de supermarkt

Wow, wat moest ik wennen in de supermarkt! De corona maatregelen waren net weer aangescherpt ,dus verplichte karren, schoonmaken en mondkapjes. Ondanks dit, vond ik het nog heel druk. Druk met mensen, maar ook met reclame en producten. Een beetje de overgang die je ook kunt ervaren als je heel rustig op vakantie bent geweest en je dan ineens weer midden in de stad bent. Even wennen. En als je geen fruit,groenten, granen,brood etc hoeft te halen, kom je gauw bij erg bewerkte producten uit. Met veel verpakking. Ik vind een supermarkt eigenlijk best leuk, of vooral eten vind ik leuk. Ik ben benieuwd naar nieuwe producten en smaken en dan ben je daar op t juiste adres. Toch heb ik gemerkt dat ik heel goed met minder bezoekjes aan de supermarkt toe kan. En die nieuwe dingen om te proberen? Het was leuk, de vegan frikallen zijn net echt dus die heeft Henk opgegeten want eigenlijk lust ik geen frikadellen. Waarom ik ze dan meegenomen heb? Nieuwsgierigheid en ik vind het super tof dat supermarkten steeds meer plantaardige producten ontwikkelen en in de winkel hebben.

Plantaardige kaas

Ik wilde best graag weer een plakje vegan kaas op een tosti of een hapje vegan feta door m’n eten. Maar eerlijk? Het viel me tegen. Oke, de feta was heerlijk maar de rest kan ik best wel weer zonder. Smaken veranderen en in mijn eetpatroon is meer ruimte voor zelfgemaakt en puur eten dan voor bewerkte (vleesvervangende) producten.

Conclusie van het supermarktexperiment

Dit experiment heeft me inzicht gebracht in waar ik eten kan kopen en heeft me nieuwe adressen en gesprekken opgeleverd. Een onverwachte bijkomstigheid is dat ik merk dat m’n smaak wat verandert , dat ik minder nodig heb uit de supermarkt en dat we minder afval in de grijze container hebben. Voor nu blijven we onze groenten en fruit halen op de markt en bij de boer , halen we brood bij de bakker, bezoeken we de toko en gaan we af en toe naar de supermarkt.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s