Choose tandpastatabletten

Tanden poetsen doe je heel regelmatig als het goed is. Ik uiteraard ook. Het is heel gebruikelijk om je favoriete tube te halen bij de drogist en je tanden zo goed te verzorgen. Maar het kan ook anders! In plaats van een tube kun je ook tandpasta tabletjes gebruiken.

Waarom kies je voor tandpastatabletten?

Een tube lijkt al gauw leeg en dan pak je de volgende. Wist je dat er meestal 5-20% tandpasta in de weggegooide tubes zit? Ik vind dit schrikbarend veel. Daarnaast zijn de tubes moeilijk te recyclen omdat ze uit verschillend materiaal bestaan. De ingrediëntenlijst van tandpasta verschilt per merk en daarin kun je best een keuze maken tussen wel/geen plastic en wel/niet vegan bijvoorbeeld. Je kunt ook kiezen voor tandpastatabletten. Per poetsbeurt pak je er eentje en je houdt geen restjes over én geen moeilijk te recyclen verpakking. Daarnaast is het handig voor onderweg, minder gewicht en geen kans op opengeknapte tubes.

Hoe gebruik je een tandpastatablet?

Je stopt een tabletje in je mond en kauwt ‘m stuk. Je maakt je (elektrische) tandenborstel nat en begint met poetsen waar je je tabletje hebt stukgekauwd. That’s it! Het geeft een beetje schuim, niet extreem veel en je poetst je tanden er heerlijk schoon mee.

Merken tandpastatabletten

Net als bij tandpasta zie je dat er steeds meer merken ontstaan die dit soort tabletjes op de markt brengen. Een mooie ontwikkeling vind ik dat. Ik heb er een aantal uitgeprobeerd en gemerkt dat het allemaal werkt, maar dat ik de een beter en fijner vind dan de ander. Ik heb een proefpakje gekregen van Choose.teethcare met tabletjes en een bamboe tandenborstel. Die laatste heeft een verwisselbare kop, dus als het versleten is kun je die gewoon vervangen voor een nieuwe kop.

Choose teethcare

Dit merk heeft in samenwerking met tandartsen een vegan tandpastatablet met fluoride ontwikkeld. Het heeft een mint achtige smaak, die vrij snel na het poetsen weer verdwijnt. De tabletjes schuimen voor mij precies genoeg om het fijn te vinden, maar ik kan me voorstellen dat wanneer je bepaalde merken tandpasta gewend bent, je dit te weinig vindt en er aan moet wennen. Ik vind deze tabletjes fijn. Als je ze kapot kauwt, heb je een pepermuntachtige ervaring in je mond. Sommige merken smaken naar paracetamol en dan haak ik persoonlijk af. Voor je gebit is dit een prima tablet en ik vind ‘m fijn in gebruik. Maar er is meer! Hun slogan is “choose to make an impact”. Op het milieu, maar ook op anderen. Je kunt deze tabletjes kopen en je steunt daarmee ook de tandzorg in Kenia. Daar is goede gebitsverzorging niet zo vanzelfsprekend als hier, maar wel net zo belangrijk.

Choose te make an impact

Choose teethcare

Tandpastatabletten kopen

De tabletjes zijn online te koop. Je kunt er een paar kopen of je sluit een abonnement af. Dan krijg je op tijd weer een nieuwe voorraad tabletjes. De kosten zijn €6,95 per maand, je kunt dan 2x per dag je tanden poetsen. Het is beter voor het milieu, goed voor de mondzorg in Kenia maar wel duurder dan de tandpasta van de drogist.

Hoe poets jij je tanden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s