Courgette cake zonder zooi

Het gaat goed met de courgette oogst! Dit jaar hebben we een gele courgetteplant in de tuin staan. En in tegenstelling tot vorig jaar, hebben we er nu ook courgettes aan. Courgettes kunt je natuurlijk heel goed gebruiken in hartige gerechten. Maar omdat het zo’n neutrale smaak heeft, kun je er ook goed mee bakken. Ik ben de keuken in gedoken en heb een heerlijke courgette cake gebakken.

Wat heb je nodig voor een courgettecake?

  • 450 gram meel (ik heb havermout en speltmeel gebruikt)
  • 15 gram wijnsteenbakpoeder
  • 2 (gele) courgettes
  • 1 banaan
  • handje vol rozijnen

Hoe maak je een courgettecake?

Wel de rozijnen in water en zet even weg. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de courgette en banaan in stukjes en doe deze in de blender. Laat draaien tot je een mooi egaal mengsel hebt. Meng het meel met de wijnsteenbakpoeder en roer hier vervolgens het courgette/banaan mengsel doorheen. Als laatste giet je de rozijnen af en roer je ze er door. Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en bak de cake in 45 minuten gaar. Elke oven verschilt, hou t dus even in de gaten.

Ik vind dit een heel simpel en lekker recept. Het geeft een stevige cake, je kunt het bijna een broodje noemen. Zo opeten is heerlijk, beleggen met een beetje boter of jam ook.

Ik ben benieuwd, ga jij deze cake maken?

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s